Wat kan je doen met het as


  1. Bewaren: De meest traditionele manier om een urn te gebruiken, is om deze te bewaren als een plek om de as van een overledene te bewaren. Dit kan bijvoorbeeld thuis, in een urnenmuur op een begraafplaats, in een columbarium of in een speciaal daarvoor bestemde ruimte.

  2. Begraven: Een andere optie is om de urn te begraven, net als bij een traditionele begrafenis. Er zijn speciale begraafplaatsen waar urnen kunnen worden begraven, en sommige mensen kiezen ervoor om de urn te begraven in de tuin of op een andere speciale plek.

  3. Verstrooien: Het is ook mogelijk om de as te verstrooien. Dit kan op speciale strooivelden of op een andere plek die betekenisvol was voor de overledene. Er zijn ook speciale urnen die ontworpen zijn om de as te verstrooien, zoals biologisch afbreekbare urnen.

  4. Herinnering: Urnen kunnen ook dienen als herinnering aan de overledene. Dit kan bijvoorbeeld door de urn een speciaal plekje te geven in huis, of door de urn te gebruiken als decoratie. Sommige mensen kiezen er ook voor om een deel van de as te bewaren in een sieraad of ander persoonlijk voorwerp.

  5. Kunst: Tot slot zijn er ook kunstenaars die urnen maken die niet bedoeld zijn om as in te bewaren, maar eerder als kunstwerken. Deze urnen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als decoratie of als herinnering aan de overledene.

Contact:

Aziezen@gmail.com

0619002824